Äntligen lite snö.

Snö!!!!

Äntligen kom det där vita som kallas snö. Jag har verkligen väntat på det här. Redan i november kollade jag varje dag på vädersidorna efter snösymbolen. Visst var det snö i landet, men inte tusan var det här inte. I slutet av november kom ett par flingor och jag hurrade för vädergudarna. Äntligen tänkte jag. Äntligen blir det vinter med massor av snö.

Men inte honken blev det någon vinter av dessa ynka flingor som dalade ner mot en mark som saknade allt vad som behövs för en vinter. Tjäle!

Men så kom december och så småningom blev det den 12, i dag alltså. Det är dagen före lucia och nu snöade det ordentligt. Jag flög upp ur sängen tidigt på morgonen, satte på kaffehurran, den brukar vara klar när jag kommer upp men inte denna dag, trots att jag måste ut fick jag som sagt fixa det alldeles själv. Satt vid fikabordet och såg hur flingorna mer och mer täckte marken centimeter efter centimeter. Efter fikat och en snabb frukost var det dags att göra det som jag vänta så länge på, att få starta upp snöslungan. Äntligen fick jag prova den nyinköpta slungan. I snart fyra veckor har den stått under sin presenning och hånflinat åt mig. Det var en härlig känsla att få vrida på nyckeln och där efter trycka på startknappen och vroom….. där startade den.

Snön bara sprutar ut från maskinen. Hoppas att det snart kommer mer snö.

Jösses vad snabbt det blev skottat denna gång. Nu har vi flera breda avenyer som genomkorsar den närmaste omgivningen i stället för som det var tidigare, en gång med bredden av snöskyffeln .

Det var med blandade känslor fick nu jag köra tillbaka slungan till sin plats och täcka över den med pressen. Nä det här känns inte roligt. Till våren måste jag nog bygga ett snöslungegarage åt den.

Jopp det var allt för denna gång. Ses

2 svar till “Äntligen lite snö.”

Skriv ett inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.