Premiär för ”A queen and three kings”.

Och en ny dörr? Nä, riktigt så är det inte. Men som en kund som var på ingående till hundfrissan sa när han såg vad jag gjorde med den gamla entrén: Vilken bra ide, det ska jag fundera på att göra med min dörr i huset. Man får buga å tacka.

Min dörr är en teakdörr med liggande bred panel. Tog en rövare med att måla den först, men det blev inte bra, vilket jag anade redan innan jag smetade på färgen.

Det går aldrig bra att måla en gammal väloljad teakdörr. Sålunda plockade jag bort all panel som var monterad på yttersidan av dörren, Skaffade en panel som vi tyckte skulle passa. Kapade till den och monterade fast den. Enkelt som en plätt. Passade på att skrota de gamla glasen som satt i ljusschaktet och satte in 4mm rent glas. Vilket lyft det blev på ingången. Helnöjd.

DSC_0058
Det är en del jobb kvar att fixa, men kylan satte stopp just nu.

I somras så började en tanke ta form om en ny speciell gömma. Den skulle bli lite utöver det vanliga. Detta resulterade i huset : A queen and three kings. Nu är äntligen cachen -A queen and three kings- officiellt ute och klar för besök.

Den kom ut på geocachingkartan i lördags kväll och jag var kanonspänd på hur den skulle tas emot. Trodde aldrig att jag skulle få det positiva omdömet från FTF:aren. Detta blev en erfarenhet som jag aldrig kommer att glömma. Kan bara säga tack 1000sjöar.

kronan
A queen and three kings

Vad är då på G? Jo, det är några projekt som håller på att testas, men det lär nog dröja tills efter nyåret innan någon är funktionsduglig. Det finns många riktigt bra cacher runt om i landet, och en idé om en konstruktion kan man alltid ta med sig och sedan låta sin fantasi löpa iväg under några månader. Slutprodukten blir då i regel något helt annat än vad man först tänkt sig. Så är det med två av mina uppslag som ligger och mognar i verkstaden. Det är en sporre att försöka hitta konstruktioner som är lite annorlunda. Ska återkomma med mer när det är dags för utplaceringar.

Hösten håller nu på att övergå i en så kallad vinter, en bra tid att fixa bildregistret som brukar svälla över inne i hårddisken vid denna tid på året.  Dags kanske att göra några bildspel av det hela. Lägger möjligen upp något av dessa fram över.

Näpp, nu vankas det fika med dopp så därför säger vi som spanjoren: Hasta la vista.

Skriv ett inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.