45:an

Första dagen med lite regn. Nu vi tolvtiden så håller det på att avta. Dags för en tur ner till Torsby.

Jo, vi hade tänkt att ta en dusch i går kväll, men det var inget varmvatten då elpatronen i servicehuset pajjat. Det strulade tydligen till sig med en läcka så dom fick demontera och montera åter en gång. Om det är klart nu vet jag inte men tror det. Irene får duscha först för att kolla, hon har ju en viss vana med det där med lyse å vatten.

Nu har det slutat att regna. Det blir tydligen den enda skvätt som vi får under dagtid under denna resa. Förresten så har jag tappat all info om vilken dag det är å vad klockan är på dygnet. Men jag tror att vi har omkring en fyra eller sju dagar kvar. Får väll kolla upp det i kväll efter grillningen o en Norrland.

Dags att pausa, vi pyser till Torsby nu, åter vid tangentbordet nåen gång i kväll.

Grillen har hunnit svalnat och ölen nr 2 står bredvid mig just nu. Det var den största marknad jag varit på.

vy

Efter ett par timmars rundvandring drog vi oss fram mot bilen. Vi lyckades att hitta tillbaka ganska så bra. Hade ju ingen GPS med. Det var inte bara marknadsstånd utan naturligtvis så var det ett nöjesfällt mä.

nojes

Vi avstod från att pröva aktiviteterna denna gång, hade ju hundarna mä att ta hänsyn till.

Det första stoppet var hos Vild-Hasses, där inhandlades en stycken björnkorv samt en bit rökt björnkött. Har vi inte sett nalle så kan vi vällan allra minst smaka honom. Ska bli gött.

bjornkorv

 

Fick se ett stånd med modellbilar. Det stod INTE RÖRA på alla ställen. Kan tro att det var nått för Anders.

En bild till Anders att dräggla över.
En bild till Anders att dräggla över.

Efter ett tag så kom vi fram till ett stånd som sålde getprodukter. Lillängens och nått mer var det. Inte kunde man gå för bi där inte. Avsmakning på getost ala brie var en toppgrej. Fetaost var samma som vi en gång gjorde. Så kom turen till mesen (brunost) klart att lite skulle mä.

getostEfter en stund så roppade någon ”Kom å smaka på hunungsrökt lax” Jaha så var man såld även där. Så småningom fick allt detta i alla fall ett slut. Hundarna var med hela tiden började tröttna så det blev bilen  nästa.

Jo, i går så tog vi en cache som hette ”Hit nådde fisken 1916” En gömma som visade hur högt vattnet gått det året. Problemet var bara att i dag såg vi inget vatten alls bara böljade åkrar och bostäder. Men ett intressant vetande lades till det övriga.

fisk
Det var hit fisken simmade 1916

Avslutningsvis så plockar jag in bild från 45:an.

45Nu väntar lite skön avkoppling med lite uno osv. Ha det gött vi ses.

 

 

Skriv ett inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.