Mycket på en å samma dag. Började riktigt tidigt i dag, redan kl 6,30 var det full fart, då som chaffis från Värnamo men naturligtvis allra först som passagerare till vmo.
Fick för mig att jag skulle ha lite mer lampor ute denna hjul. Sålunda hade jag skaffat ett par slingor i går och nu var det bara att hänga upp dom.
Nästa projekt var ett försök att göra egna ostkakor. Plocka fram ett antal på nätet, men ingen var lockande, så från fem olika förslag sammanställde jag ett recept på som jag trodde att en ostkaka skulle vara.
37 grader måste det vara på mjölken innan löpen blandas i.
Lite ägg och mandel samt grädde, måste till.
In i ugnen och grädda i 175 grader i ca 60 minuter.
Japp där var dom, de allra första ostkakorna som jag fixat. Det började faktiskt lukta ostkaka i köket efter en stund.
Nygräddad och klar för avsmak. det fick bli en liten hörna. Japp det smakade exakt som jag ville. Nu var kvällsmaten klar, det fick bli ostkaka med jordgubbssylt och grädde. Fick topp-betyg av Irene, så detta var inte sista gången som jag gjorde ostkakor.
Det blev ju en del vassle kvar och enligt vad tydligen alla som jag läst så var det i stort bara att hälla ut. Inte kan man hälla ut vasslen. Det blev så att jag satte ett kok mese av vasslan det var något till länge sedan som jag kokade mese, Förr när vi hade mjölkgetter så kokade vi mese relativt ofta.
Mese på kokning. Reducerats just nu från ca 2L till ca ½L
Nästan klart
Klart att ätas. Eget messmör till macka.
Japp det bidde en massa bilder denna gång. Nu kvittar det då inte Blogger kan strypa uppladdningar av bilder på grund av att det är fullt. Bloggarna ligger nu på egna domäner och där finn plats för några tusental. Så bilder blir det.
Jo, jag ska lägga ut receptet om någon känner sig manad att inmundiga sin alldeles egna ostkaka.
Kom att tänka på det där med att uppfinna och hitta på saker, är det inte så att uppfinnandet av boktryckerikonsten är världshistoriens absoluta största händelse.
Ses.
Missade mesen 🙁
Sorry. den var inte så dum. Men tyvärr så påverkade det att det var lite mjöl i ostmassan vid ystningen.
Åhå vad gott!!!!!
Kommer å smakar mesen imorgon 😉
Den blev bra. Rundade av den mä lite grädde å vaniljsocker