Lussefirande med mera

I Forsheda kyrka bjöds det på lussefirande med elever från Forsheda skolan

lusse_1

Mysigt med barnbarn som kan bjuda på något sådant. Det var bland annat Robins klass som  lussade i kyrkan. Man minns när man själv var i den åldern (även om det är ett tag sedan) att just de har tillfällena som att lussa och skolavslutningen i kyrkan var något alldeles extra. En tradition som vi ska försöka att vara rädda om, och se till att den fortlever i framtiden.

Kaklingen av badrummet går framåt, det är en del att fixa men det blir nog klart i helgen.

kakling av badrum_1

Skulle firat lite lusse den 13 men det bidde bara kakel å kakel av det hele, Jo, det bidde fika mä nybakade lussekatter å gula kaniner hos Lillemor å Jonas på kvällen.  Men ska ta igen den förlorade lussen i helgen. Det får bli nybakade pepparkakor (om det finns någon deg kvar, har tvåbenta möss som nallar av degen i kylen) som sagt, nybakade pepparkakor med ädelost och varm glögg. Det är verkligen gött göttigöttgött.

Såg att massmedia uppmärksammat det där om att det skulle bli kalabalik den 121212, och det var faktiskt folk i Sverige som fick hjärtat i halsgroppen på morgonen denna dag. Man larmade polis mm för man såg ljusklot som for över himlen och dessa klot avslutade sin färd med ett brak. Som gjort för det senario som en del media och människor spekulerat i. Men detta visade sig vara en helt naturlig himlaföreteelse. Det är så att vid denna tid varje år så stöter jorden på en meteorsvärm som heter Geminiderna och då har man en chans att kunna få se upp emot 100 stjärnfall varje timme, om man har tur.

meteorer

Så här kan en bild se ut av meteorerna med kamerans långtidsexponering, om man har lite tur. Har du missat detta nu så försök igen nästa år. Kanske är det en kul grej att kunna  se fram emot inför nästa års vinterkyla. Vinterbilder kan bli verkligt fina, både dagbilder och nattexponeringar.

Bara måste berätta att jag är på G med att skaffa en nyare bil. Min trotjänare 100:an kommer att få en annan förare fram över, för just nu så ligger vi i förberedande skilsmässa.  Min nya fräscha tilltänkta automobil, är än så länge på ett avkopplande spa. Hon ska få nya torkare samt en ny led inopererad. Håller tummarna för att det ska gå bra. Men allt beror sedan på om damen (jo de e en dam) klarar sin besiktning för 2013. Det ser just nu riktigt ljust ut för ladyn, så säkerligen kommer vi nog att ses ganska snart.

a4

Ungefär som denna skönhet ser den tilltänkta damen ut, men hon har en förlängd bakdel, å det är ju inte illa de heller, he he de e ju en avant, sålunda en femdörrars A4 med en V6:a och automat. Så allt som jag behöver göra är att styra damen dit jag vill. Men det vet ju alla män att de e inte så lätt alla gånger få damerna dit man vill. Men med lite smicker å en å annan tankning så ska det nog fungera. Får väll kanske även locka med en å annan automattvätt, om det kniper.

Måste nu absolut berätta en nyhet. Jo när jag nu är inne på det där med damer så är det om att Pepsi har lussat i Gnosjö. Värnamo Nyheter som insåg den stora sensationen, slog på stort och plåtade damen för en blänkare på Gnosjösidan. Tyvärr så är den bilden inte min, men håll till godo med en av mina egna alster. Pepsi posetagen för en bildserie.

pepsi_lusia_2

Kan lova att den damen tog åt sig hela äran av luciafirandet den kvällen. Det känns skönt att hon nu har fått det så bra, damen blir säkert lite bortskämd, men det är ju helt ok. Husse Leif å matte Ing-Britt har fått en riktigt goding att ta hand om.

Jaha, nu börjar det att sina i tankecellerna och få nog nu avsluta dagens framförande med att: Är det inte så att varje gång man tror att man är en person med inflytande, bör man försöka få någon annas hund att lyda ens kommandon.Eller?

Ses.

Skriv ett inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.