Grå panter

Jag blev ju en så kallad grå panter för en tid sedan, en inte så alldeles otrevlig tilldragelse  att lägga till handlingarna.

Men månaderna innan den dagen förekom det ofta att posten levererade en massa alster om ”Din pension”. Förmodligen en inte så särskilt ovanlig händelser inför P-dagen. Pengar skulle placeras si eller så för att du skulle få en bra pension när det var dags, var budskapet, och alla var fullständigt eniga om att detta med fonder mm var en mycket långsiktig planering, och därför skulle detta göras med det snaraste.  Men vad fasiken menar dom egentligen? Och vadå långsiktig? Det var ju nu bara ett par månader kvar innan den dagen kom.

Att placera i fonder med en tid på 2-3 månader innan pension, var väll ta mig fasiken inte så väldigt långsiktigt. Eller var orsaken den att dom var rädda för att den placering som redan var gjord, skulle tömma fonden i och med min pensionering och därför försökte de att få mig att snarast byta fond? Nåväl dagen närmade sig och det här fick man kanske ta med en klackspark.

MEN, nu när jag uppburit apanaget i snart ett år, så kommer man på nytt och pockar på att jag snarast måste kolla mina fonder för att säkra en bra avkastning i  framtida pension, och att det är en långsiktig planering. Dessutom undras det om jag förstår och vet hur det fungerar med de orange  kuverten som kommer en gång om året.

Va, svarade jag. vadå orange  kuvert. Jag får inga sådana. (Tänk bara vad det snurrade i uppringarens huvud just då). Jag har redan pension, svarade jag. Oj, ursäkta då, fick jag till svar.

Hallå ni där på pensionsmyndigheten eller liknande administrationer, kanske det nu är dags för hela detta pärmbärargäng att ta pension. Tydligen kontaktar man folk enbart via telefonkatalogen.

Nu ska jag begära hemligt nummer, då slipper jag kanske i alla fall denna typ av marknadsförare.

Jo, jag undrar om det inte är på det sättet att det inte är visdom, utan myndigheter, som stiftar lagar.

Ses.

2 svar till “Grå panter”

Skriv ett inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.