No Title

Nu är det verkligen höst, meny startar nästa vecka med att Irene inleder lördagskvällen och erbjuder kulinariska saltomortaler utöver det vanliga. Under ett antal lördagskväller framöver, kommer smaklökarna att skutta av glädje. Irene inleder som sagt meny-lördagen den 6 november därför att jag avslutade den 8 maj. Läs och häng med på vår hemsida, länken är till vänster och heter ”menyer, där hittar du alla våra menyer.
Dagens kulinariska upplevelser blev helstekt fläskfilé på en bädd av ungsbakad potatis, allt draperat med kantarellstuvning och överöst med beanässås. Som dryck serverades en bordeaux 2010.

En verkligt fin tappning.

Kanske lite ung, men mycket välsmakande. Hustrun har alltid föredragit ett vitt vin, men jag får sträcka på mig denna gång, vinet som jag bryggt var till full belåtenhet även från den kvinnliga sidan.
Jag satte under hösten både en Rioja

och en Bordeaux och båda vinerna utvecklade sig till fina kvalitetersviner. Just nu så är det en Vermouth

och en rabarber/äpple som skall tappas på butelj. Den senare har jag tänkt förädla till lite glögg, men den utvecklade sig till ett underbart dessertvin med stor arom och doft, så jag får nog ta mig en funderare innan jag gör någon glögg.

Ska sätta ytterligare en vit och en röd nu i höst, samt ytterligare en rabarber. Hur dessa utvecklar sig vet man inte förrän fram i januari. Tanken är att rabarberna ska få bli ett lätt rosévin som passar till den kommande sommarens grillkvällar.

Ytterligare en sats med vin kommer att sättas denna höst, det blir en efterlängtad raritet med smak av ”persika” basen blir äpple denna gång med en smakförstärkare av persika.

?Jo, så är det eller hur?
Trappan ner till vinkällaren är den säkraste och behagligaste vägen till Paradiset
Ses.

Skriv ett inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.