No Title

Kan ni tänka er att det är 47 år sedan som The Beatels hade sin första konsert utanför England. Och naturligtvis så var det i Karlstad som det begav sig den 25 oktober 1963. Närmare bestämt i Sundstaaulan som är en del av Sundsta-Älvkullegymnasiet.

Lillbabs och The Beatels 1963

Några som då gav sig till att recensera bandet, känner sig nog lite körda i dag. Beatels ansågs då vara ett slätstruket band som definitivt inte hade någon framtid för sig. Japp, det var vad vissa trodde för 47 år sedan.
Karlstad, vad är Karlstad mer känt för, förutom att det var där som Beatels startade sin utlandskarriär? Jo givetvis så är det ju ”sola i Karlstad”. Ett uttryck som åsså har några år på nacken. Det är Eva Lisa Holtz, född 1 januari 1739 i Karlstad, som man åsyftar på med den formuleringen. Eva Holtz var servitris samt ägde en krog i stan. Hon blev omtalad för sitt glada och ”soliga” humör.
?

Sola i Karlstad. Foto:Jan Ainali

Under utbyggnad av centrala Karlstad under 2000-talet fann man resterna av Sola i Karlstads värdshus, tyvärr så slängde man allt detta på soptippen så inget finns kvar i dag. Men ”Sola i Karlstad” försvinner nog aldrig, hon är och förblir Karlstads mest kända person.

Apropå sol, så är det nu bara 57 dagar till vintersolståndet. Men den 21 december så blir dagarna sedan allt längre å längre igen, så hav förtröstan, det kommer en vår igen även om det just nu verkar avlägset. Det är ju ändå nu bara ca 6 månader till sköna maj.
 
Betänk att: 
Hösten är en andra vår, där varje löv är en blomma.

Ses

Skriv ett inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.