Våren som kom av sig. Med mera.

Undrar vart den där goa vårvärmen tog vägen? Känns inte riktigt som vår när det regnar, blåser och är ca 5 grader. Dagen överraskar med omkring 12 grader och en å annan skur. Å nog tusan kommer skuren just när man bytt om till snickarbrallor mm. När man till slut kommer ut å börjar fixa så kommer det ytterligare en skur. Det blir till att gå in å ta en fika så länge. Skuren drar snart vidare, och när man kommer ut så blir det bara tid att dra in ett par skruvar, därefter är det dags för nästa regnskur och en fika. Det är tur att det varit extrapriser på java, annars så hade det blivit kris i kaffedepån.

Har för mig att det var varmare vid denna tid förra året. Men det kanske beror på att väderminnet är ganska så kort. Eller? Kollade just nu på SMHI och det var varmare förra året. Men det var då det.

För närvarande så har vi nu startat upp med en hel del trädgårdsarbete, fem upphöjda bäddar är fixade, med lagom höjd för att kunna sitta på kanten och skörda i stället för att krypa på alla fyra.

Odlingsbänkar i trä å plåt

Men allt är inte i upphöjda odlingsbäddar. Potäter och en del andra grönsaker är nere på kryphöjd. Just nu är det en hel del plantor som väntar på den där riktiga våren så att vi kan plantera ut dom där de ska vara. Det är krukor och plantor lite över allt här inne just nu, så det får gärna bli lite varmare snart.

Löken växer. Här bör det inte bli några problem.

För att återgå till de upphöjda bäddarna, så var tanken att det skulle vara bekvämt att både rensa och skörda. Den andra tanken var att de skulle hålla så länge som möjligt, därför är dessa bäddar plåtklädda invändigt. Jag tror nog att när allt så småningom blir färdigt runt omkring så kommer det att bli jäkligt snyggt.

Den gamla vattenpumpen är snart monterad och klar. Väntar bara på lite varmare och torrare väder innan jag kopplar in den i brunnen.

Snart klar med vatten mm

Så här i coronatider så måste man ju försöka att hitta lite sysselsättning, och som jag tidigare skrivit så bygger vi en Friggebod. Plintarna är nedsatta, det gjorde Irene i veckan, tusan så smidigt med färdiga plintar.  Nu väntar vi bara på ett lass grus som ska läggas ut på platsen, där efter kan vi fortsätta med byggandet.

Plintarna är klara nu saknas bara resten av huset

Jo, en sak till. Jag har tvättat bilen, till o med fälgarna fick en genomskurning. Jag får ett sådant där konstigt ryck någon gång om året och då blir bilen tvättad vare sig det behövs eller inte. Det var ett bra tillfälle att testa den nya högtryckaren, och den var helt ok.

Tvättad å fin. Har bytt ac-pump för tredje gången. Denna gång även mycket annat i ac-systemet. En del på garantin.

Nä nu skymmer det och typiskt så har regnet nu upphört för dagen. Det ska visst bli en bra väderdag i morgon så vi får göra som loppan, leva på hoppet.

Pärlhyacinter med besökare
Här syns besökaren

 

Ses senare.

Skriv ett inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.