Boden

Vad i jössenamn ska man hitta på för aktivitet nu när det är coronarestriktioner? I och med att vi (50% av företaget) tillhör ju den där riskgruppen 70+ så då man får nog ta det lite försiktigt där ute i vilda världen.

För att det inte ska bli så där enormt långtråkigt och segt så måste man nog komma på någon aktivitet. Efter lite funderande så kom vi på en kanongrej för den närmaste tiden. Jo, det var att vi skulle bygga en friggebod, då har vi i alla fall lite pyssel en tid. Och det där med bygge är ju inget nytt, det har vi ju hållit på med dom senaste 50 åren, så det ska bli riktigt kul å dra igång igen. Begrundat och där efter bestämt, skissade vi under några dagar upp en ritning med tillhörande materialberäkning. (Attans vad seriöst det blev).  Där efter så bokade vi allt material från Byggmax.

Tre pallar med byggmaterial väntar på att användas

Har aldrig någonsin bokat å fått byggmaterial hemkört tidigare, men då dom just då bjussar på frakten så var det en helt perfekt lösning. Det var ett litet erbjudande till oss 70+:are. Rätt gött å slippa köra, lasta, surra, köra, lasta av, å täcka varje gång som man ska ha lite virke.

Så nu har vi fixat med lite sysselsättning för de närmaste dagar framöver. Nja det tar nog lite mer, kanske några veckor.

Vid parkeringen så finns det en grop som nu ska göras klar. Det ser lite mysko ut med en bryggtunna i gropen, men den ska vara där fast nu fylld med vatten.

Mysko med ett bryggkärl i en grop. Känns nästan som dom där ”Moonshiners” Men här blir det bara vatten.

Det blir en liten vattenhistoria på platsen så småningom, mer om det senare. Problemet just nu var att tjälen inte gått ur jorden. Trodde att då det inte varit någon vinter så skulle det inta vara någon tjäle. Men där fick vi tji. Sålunda får det jobbet anstå några dagar.

Jopp, nu är det bara att dra på snickarbrallorna igen och börja med att bygga ”Boden”

Ses.

Skriv ett inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.