No Title

Ny sida på webben, jo det är faktiskt rätt mycket jobb med att skriva nya sidor. Men jag är rätt nöjd med vad det till slut blev.

Den del som tog längsta tiden var faktiskt ”mattes blogg”, det var inte mindre än ca 200 filer som skulle ändras. Men den går då tillbaks ända från -07. Så det var en hel del att läsa in.

Nu har det även blivit dags för min dator att inte vara på allerten, den gäspar å tycker att det finns för mycket i magen. Jo, det kan jag lungt hålla med den om. Att hitta en fil bland ca 40 000 som ligger gömd i  800GB är kanske på gränsen av vad den klarar. Konstigt att man spar filer som är närmar sig en ålder av 7-8 år och senaste titten på filen var för tre fyra år sedan, då kan behovet inte längre finnas att den finns kvar. 

Klart är att bilderna tar en ganska så stor plats på en hårddisk, men dom måste ju finnas så där kan man inte göra mycket. Visserligen så ligger de även på DVD:skivor som en ytterligare säkerhet, men att leta bilder den vägen känns lite bökigt.
Så det blir en formatering den närmaste tiden, en så kallad storstädning av disken, eller kan man köra disken i diskmaskinen? Det skulle ju vara smidigt. In med disken i maskinen, på med lite diskmedel å tryck på startknappen.

Varför kan inte stora dataföretag som ligger i sverige se till att deras mail fungerar utan att å ä och ö blir till något oläsbart. Fick detta mail som svar på en fråga, ett axplock ur texten:

D kommer det ett svart (dos) fnster fram dr du fr fljande frga:
”Are you sure you want to reset Automatic Update Agent and Server?”
Svara med Y(es) eller N(o). Tryck Y fr att fortstta.
Lt det jobba klart. Det svarta fnstret kommer att stngas nr det r

Skärpning kan man nog tycka.

Såg en text på ett program som jag installerade på min dator för ett tag sedan: 
Detta program som du nu använder är beerware – om det fungerar så ta dig själv en öl.

Ses.

Skriv ett inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.