No Title

Dotorer e vad de e, de e maskiner med konst(igt)gjort minne.

Varför kan man inte ha ett program för datorer som i stort sett installerar sig själv med de egenskaper och tillbehör som jag vill ha. Dessa ska man då bara behöva klicka i olika ja/nej rutor. Vipps så är det klart, du har ett nyinstallerat operativsystem med de tillbehör som du valt. Inge mer konfigurationer, inga mer uppdateringar av källfiler mm mm. Tänk vad världen då skulle vara skön.


Nä, verkligheten ser förbaskat annorlunda ut. Att bara radera och åter-installera ett Vista på en lapptopp kan ge en gråa hår. Tur att åtminstone dessa finns klara för att riva i. Man ska inte tro att det är klart bara för att Vista ligger på disken, nä då. Det är bara att fortsätta med hämtningar både hit å dit. Men om du nu bara ska ha den där Vista å inget annat och avstår från alla uppdateringar, så är allt frid å fröjd.

Vid den senaste installationen behövdes det 118 uppdateringar av Vista, totalt ca 380mb skulle läggas in i programmet. Därutöver det absolut nödvändigaste filerna i säkerhet för skyddet i FS med 93 filer. Fixat på en fikarast? Nä nä, aldrig . 118 filer för Vista tog omkring fem timmar för att fixa nedladdningar och uppackningar samt omstarter, då innehöll denna tid ett par krasher åsså.Att Vista inte var min favorit, det vista jag innan, så därför blev det bara en verifiering på att vad jag ansett om operativsystemet Vista stämde. Snacka om konservativsm, men det finns inte, i alla fram till i dag, något bättre än XP.

 Nu har det kommit en Windows 7. Nja den har funnits ett par år och den har fått ett mycket bra omdömme än så länge. Men att det redan nu talas om ett ”XP” influerat program, så bäddar det för en bra framtid för 7:an. Det finns inte längre några uppdateringar för det kära XP, de upphörde nu i somras. Så det blir med tunga steg som man kommer att närma sig programhandeln för att införskaffa en 7:a. 

Det är ju så att datorerna som man har köpt, köpte man med tanken på framtiden. De klarar att hantera dagens alla programkrav, och inte som förr, då en dator blev gammal redan i uppackningsstadiet. Dagens datorer klarar mer än vad man tror. Så det blir ju i alla fall billigare att köpa ett nytt operativsystem till mina datorer än att köpa nya datorer med en OEM version på.

Japp så var det med det.

Jo, är det inte så att varje gång man tror att man är en person med inflytande, så bör man försöka få någon annans hund att lyda ens kommandon.

Ses

Skriv ett inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.