No Title

Ja mina vänner, så blir det åter något präntat i Reflektionen, det har varit lite tunt med texter ett tag tycker även jag.
Vänner ja, det där med vänner i Facebook har av allt att döma sina begränsningar. Man får faktiskt inta ha hur många ”vänner” som helst, allt enligt ansvariga på Facebook. Såg att det för några år sedan hade en norska ca 1 500 fb-vänner. Lite för mycket tyckte ansvariga på fb och stängde av hennes konto. Man får tydligen inte ha hur många som helst.

Men vad är då dessa Facebooksvänner för personer? Nja inte är det bara de närmaste vännerna som ligger i denna kategori. Nä nog har vi förändrat det som kallas vänner högst betydligt innom it-världen. Men om du inte har mer en så där 10-20 vänner, så börjar det kanske bli lite pinsamt. En del har i sin lista på ”vänner” upp emot 5-600st. Men vad är då ordet vänner värt? Kanske ska det till ett nytt ord för fb-vänner för att ordet ”vänner” ska få behålla sitt rätta värde?

Jo, nu är det visst på gång en förändring i tyckandet om vännskapskapitalet på fb, det går mot att det ska vara ute att ha många vänner på fb. Inte vet jag, jag har ingen Facebook, men jag klarar mig ändå. Så jag är inte en av de ca 500 000 000 användare av fb.
Det finns säkerligen fördelar med fb, men kanske är det bara så att jag inte har hittat dessa ännu. Men jag låter nog fb få bli en fb utan janne tills vidare i alla fall.

Måste nog hissa flaggan för hovsångerskan Alice Babs Sjöblom som i dag fyller 87 år.

Alice Babs och dottern Titti Sjöblom i en annons för Toy tuggummi 1960

Dessutom så var det i dag för 59 år sedan som Lennart Hyland hade en gäst som hette Gösta ”Snoddas” Nordgren.

En vinyl med rätt att spelas

Låten som slog rekord hette ”Flottarkärlek” och många trallade på den tiden: haderian hadera. Vi som då var lite yngre svängde till det med: haderian hadera stoppa snoddas ischoklad….  Ack ja tiden den går.

Jo, jag undrar lite apropå dessa sångare, hur mycket måste en baryton jobba för att få ihop till ett basbelopp?
Ses.

Skriv ett inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.