Semestertider

Nu är det semester som gäller, trots allt detta med Corona så måste man ta vara på dagarna. Vi tog en cachingrunda i måndags, det är rätt länge sedan som vi var ute på skattjakt, så man kände sig rätt så ringrostig.

Här var det depåstopp för en loggning av en cache. Ronnie Petersons Lotus.

Men det var bara en cache som vi missade och den får vi återkomma till en annan gång. Det var dagens sista som blev en miss, ok bara ta nya tag nästa gång.

Dessa semesterveckor blir lite annorlunda, och det är nog en vanlig erfarenhet för många detta år. Vi har inte planerat någon resa med vagnen under sommaren, men vi får se till hösten hur det ser ut. Vill ta det lite försiktigt under rådande omständigheter.

Fikapaus vid Kroksjön efter att cachen loggats. Tingeling är med på turen.
Det blev ett gott skratt när vi hittade denna ”lilla” cacheremsa. (Sol och en mobilbild är ingen bra kombination, men det får duga.)
Tråkigt när cacherna inte respekteras och försvinner. Här var i alla fall pennan kvar.

Det får bli några cachingturer som kompensation, å det är ju i och för sig inte så illa. Åsså har vi den här Frigge Bo som väntar på slutmontering. Vi har i stort sett allt klart men nu gäller det inredning. Det ska in ca 10-12 kvm hyllor under dagen, å det ska nog gå bra.

Inte mycket kvar att göra utvändigt på Frigge Bo

Har lite sniglar i trädgården, Irene brukar ta en kvällsrunda och plocka upp dom små rara rackarna. Vanligtvis så blir det något mellan 100 – 200 st av arten Arion vulgaris, eller Spansk skogssnigel. Det är ett otroligt bra år för sniglarna

Snigelplock vid tiotiden på kvällen.
Rico måste kolla vad matte gör. Han tycker nog att det verkar lite slemmigt.

.Har nu plockat de allra första pluggen från landet, nykokt sparrispotatis å sill, inte helt fel. De som satt i bänken var klara till midsommar, det var fyra plantor som gav en skaplig skörd. De var nog lite väl drivna och jag tror att de som växer i landet är av en högre klass o kvalitet. Vi får se i veckan när det ska skördas till middag.

Det växer bra i landet.
Snart skördetid
Rico fick se mej ute i landet och då måste man bara kolla upp vad husse pysslar med
Vi har en del tomatplantor men undrar vad denna blåa blomma har att göra i plantan.

Det var det hela.

Ses.

Skriv ett inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.