Mattes velociped med cykelspringer

Jag lovade ju hustrun i ett svagt ögonblick för ett tag sedan att fixa en cykel med tillbehör. Nu kan jag berätta för Ulrika att Riccos matte har blivit cykelutrustad, och till och med fått en cykelspringer monterad på tvåhjulingen.

Knappt att jag hann få allt klart innan det var dags för en provtur. Efter lite justeringar så var hustrun nöjd och belåten. Nu kunde jag lugnt sätta mig ned med en kaller Norrland och begrunda det hopmonterade mästerverket.

”Jag hämtar Ricco så får vi se hur det går” sa matte och så bidde det. Ricco kopplades på springern och matte drog i väg på en liten provtur. Det blir med hjälp av apostlahästarna denna gång så att han vänjer sig, meddelade matte mig när hon i en paus mellan trimningarna sprang och hämtade Ricco.

Det tog inte många meter innan han lugnt travade på ena sidan med matte travande på den andra sidan.

Holkens inneboende har i dag lagt det första ägget. Hoppas på fyra till sex ägg till.

Ses.

Skriv ett inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.