Var är snön?

Det är nu bara bara några få dagar kvar på 2016 och vintern lyser med sin frånvaro. Visst skulle det vara fint med lite snö i markerna. Jag kollade hur det sett ut de senaste nio åren när det gäller snö här hemma vid.

Rikligt med snö var det 2009, utöver det året så förkommer det ett par tre år med lite puder eller frost på marken. Det är då tiden runt nyåret som jag kollade upp i bildarkivet.

Jag har ett minne om när jag var liten (riktigt liten) så hade man vid nyår packat middagen i klädkorgen och gått ut och dukat upp medhavd mat som en picknick. Denna händelse tror jag enligt den hörsägen jag minns inträffat i slutet av 40 talet. I dag så är det nära på en liknande situation, hade nu solen lyst genom molnen så hade det säkert blivit mer än de sex till åtta grader som termometern visat.

Jo, är det inte så att det med långtidsprognoser menas att man får tillfälle att reta sig på vädret flera veckor i förväg. Eller?  

Ses.

Skriv ett inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.