Regn o geocaching

I dag så skulle vi ta en tur i närheten av Smålandsstenar. Vädret kollades både på SMHI samt YR och det gav besked om uppehåll. Bra, då tar vi lättare dojor på fötterna när det nu ska bli torrt. Men som vanligt detta år så var prognosen precis tvärt om. Vid den första gömman för dagen som hette tre björkar, började det att regna. Ok, regnjacka och annat som stoppade det blöta som kom ovan i från fixades. Tyvärr så kom vi inte långt in i grönskan förrän vi var tvungna att ta en paus.

matdags
Loo passade på att ta sig en slurk mellan skurarna.

Men alla vet att skurar slutar någon gång och så slutade även denna.

Andra stoppet var vid detta lilla hus. Med genomblöta skor kom vi fram och kunde konstatera att ingen var hemma i huset.

ingen-hemma
Emma går in bakvägen, som var meningen, och loggar gömman.

En mysteri cache var givetvis med på denna runda. Så efter en hel del jobb dagen innan så löstes den kniviga frågan som ledde till lösningen [Why are you]. Jag vill inte skriva ut vad som gömde sig bakom de orden, men löste den gjorde vi med lite hjälp av FruarnaGood samt Co.

Framme vid den cachen var vi genomblöta upp till midjan. Vi banade väg genom gräs å snår som var dyngblött av regnet som kom en stund tidigare.

Existentiella
En gömma i skogen.

En bastu ute i skogen ger ju automatiskt en möjlighet för någon att gömma en cache. Gömman heter Nissan sauna. Här var det nära att det blev ett dopp. Carina å Emma var här förra året och tog denna cache, då hoppade Mela ner i vattnet men kunde inte ta sig upp igen, varvid Carina trillade ner vid försöket att dra upp henne så det blev minst två blöta geocachare det året på denna plats.

bastu
Irene klarade sig utan ett dopp

Måste bara visa en bild på Emma när hon är i topp

 

toppemma
Loggning på hög nivå

Lite plock från cachingturen tillsammans med Familjen Good.

Ses

Skriv ett inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.