Nätvärk, Mariefred och Kalkudden

Problem med nätet? Jo då en ny diagnosbild har sett dagen ljus:

bbb

Nätvärksproblem, har fått routern utbytt i Strängnäs i dag, den kraschade, fick byta på Elgiganten. I fallet nätvärk så återkommer jag garanterat lite längre fram.

I dag tog vi en rundtur i Mariefred samt ute på Kalkudden och då speciellt Älgvägen 8. Där har man många minnen från, alla somrar fram till att vi bosatte oss i Småland tillbringades där. Det ”gamla huset” står faktiskt kvar, men alla träd har tagits bort. Synd för det var en vacker skogstomt en gång i tiden. I dag såg det nästan lite sorgligt misskött ut.

Börjar med lite bilder fån Mariefred.

mjukglass-i-vantan-pa-maja
Lite mjukglass i väntan på Maja som stävar inåt från fjärden där bakom Irene.
maja
Maja, ångbåten som går in till Stockholm mm. Denna resa gjorde en ung kille för många år sedan. Men det är förmodligen lika vacker då som nu.
irene-i-ortagarden
Irene i örtagården
fiskis
Här låg för många många år sedan fiskaffären
torghallens2
Här i hörnhuset låg en gång i tiden Törnbloms livs. Nu mera heter den Torghallen.

Elviras konditori fick ofta besk för att inhandla lite godsaker till fika mm. Tyvärr så finns inte kondiset kvar i dag, men skylten hänger fortfarande där.

elvira
Elviras konditori, enbart kringlan är kvar.

torghallen

urhandel
Här köptes en gång för länge sedan ett gökur till midsommar.

Efter Mariefred tog vi en tur till Kalkudden där vi en gång i tiden hade en sommarstuga, eller som det kallades ”sportstuga”.

Efter att vi plockat några geocacher så tog vi en tur ut till Kalkudden. Att mycket har förändrats på de ca 40 åren som gått sedan det begav sig är inte konstigt, men vissa ställen var som tiden stått still.

badbryggan
Bad-båt bryggan

Här på bryggan har mycket utspelats under 50 å 60 talet.En grej var den allmänna ikastardagen var var lördag. Det gjordes med vetskap om vem som kunde simma. Alla, inklusive vuxna levde farligt när de kom ut på bryggan.

Att cykla rakt ut och se vem som kom längst, eller att simma ut med en bräda som var fäst med ett snöre och andra drog in den så att man fick surfa en kort stund. Eller när en galosch lade till vid bryggan då vi var runt tolvårsåldern och sa att ta båten om ni vill. Jo, då vi körde slut på bränslet med vattenskidor mm. Men fasiken va kul vi hade.

Det enda som man misstar sig på är att allt verkade större när man var barn. Badet som ligger straxt bredvid är ju bara en lite sandplätt. Det var det var det inte då, eller?

Vi fortsatte till Älgvägen 8 och kollade mitt tidigare sommarboende.

lillhuset
Lillstugan som byggdes i början av femtiotalet är kvar, kul.

algvagen8_1

Älgvägen 8. Här har något hänt, alla träd som stod vid vägen är borta. Den skogbeklädda tomten har förlorat alla sina träd. Där efter verkar det som om ingen har brytt sig. ”Boden” har ersatts av ett nyare bygge, Från den gamla hoppade vi ut från taket med parasoll. det var kul., och det större huset har byggts på grunden som ordnades innan vi sålde.

tidenstill
Det ser nästan obebott ut nu mer.

Nä nu har det blivit lite sentimentalt i det hela så vi får väll sluta här och önska Älgvägen 8 lycka till i framtiden.

Ses.

4 svar till “Nätvärk, Mariefred och Kalkudden”

  1. Jo du brorsan det var en tår som föll när man såg förödelsen men ägarna gör ju som dom vill. Men Janne vi har våra minnen kvar det kan ingen ödelägga .

    • Nä, men det var verkligen kul att se stället igen. Det bästa var ju att lillstugan stod kvar och såg ut som om tiden stått still.

    • Jo lite tråkigt att 8:an såg ut som det gjorde. Det var en skogstomt en gång i tiden men alla har rätt att göra som vill med sin mark. Det som var tråkigast var att det såg ut som en öde tomt.

Skriv ett inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.