Vinterfåglar inpå knuten

Sveriges Ornitologiska Förening har just denna helg (tom måndag) en koll på hur det ser ut vid matbordet för småfåglarna. Upptäckte detta i fredags å tyckte att varför inte. Så fram med papper å penna för att räkna in besökarna vid matholkarna.  Inte fasiken kom det några fler under tiden som man satt där å kollade, jo en å annan pilfink tog ett frö å stack. Men med lite envishet så blev det i alla fall ett resultat.

Entita 2 st.  Blåmes 2 st. Talgoxe 7 st. Nötväcka 2 st. Koltrast 2 st. Pilfink 5 st samt  Gulsparv 8 st. Det gällde just det antal som var störst vid de olika besöken. Nog har det varit ett större antal tidigare, som mest var det 16 gulsparvar på en å samma gång tidigare i veckan, men det gillas ju inte, Jag tror att grannen saboterar det, dom har åsså hängt ut foderholkar i veckan. 

Nåja huvudsaken är väll att de små liven får lite frö mm. Några bilder från observationen blev det, så håll till godo med småfåglarne.

Här sitter Gulsparvarna och bevakar matplatsen.
Här sitter Gulsparvarna och bevakar matplatsen.  De ser ut som små lampor i busken. 
Och nu låter man sig väl smaka. Gulsparven käkar inte från automaterna utan vill ha sitt på marken
Och nu låter man sig väl smaka. Gulsparven käkar inte från automaterna utan vill ha sitt på marken. Så det fick bli lite extra spill i dag. 
Med näbben full.
Med näbben full.
Pilfinkar och en Nötväcka på besök. Nötväckan brukar ta nötter eller solrosfrön från foderholkarna. Men nu blev det markkontakt.
Pilfinkar och en Nötväcka på besök. Nötväckan brukar ta nötter eller solrosfrön från foderholkarna. Men nu blev det markkontakt. En Talgoxe går in för landning
Två Koötrastar kommer rätt så ofta på besök.
Två Koltrastar kommer rätt så ofta på besök.
Ett par Pilfinkar tar för sig från fröholken.
Ett par Pilfinkar tar för sig från fröholken.
En blåmes som ihärdigt knaprar på jordnötter
En blåmes som ihärdigt knaprar på jordnötter

Japp så bidde det denna gång. Jo vi var och handlade i fredags och då när jag körde kundvagnen kom jag att tänka på att någonstans måste det finnas en fabrik som har specialiserat sig på det där fjärde hjulet som alltid låser sig på kundvagnarna i varuhuset

Ses.

2 svar till “Vinterfåglar inpå knuten”

Skriv ett inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.