Sommaren över?

Kanske är den över men den kommer ju igen om ett antal månader. Tänk vad hösten kan vara fin. En natur som visar upp sig i sprakande höstfärger. Gult, rött och gröna nyanser. Visst kan väll hösten vara skön.

I dag går solen upp 6,54 och ned 18,56. (vi har just nu i stort samma långa dag/natt som uppe i Kiruna) Det blir halva dagen dag å andra halvan natt. Veckan som gått har dagen blivit 34 minuter kortare och sedan midsommartid har dagen kortats med ca 6 timmar.

 

Förresten så är det jul om ca tre månader. Julskinkans förlovade tid. Sedan kommer årsskiftet men supéer mm mm. Därefter är det dags för de ovala vita, bruna, gula å gröna äggens tid. Dock får man sig noga akta den kommande dymmelonsdagen, då är det nämligen den stora lurardagen.

Så går det ytterligare några veckor och då är det midsommar med semester bad å sol. Så se där, trotts att det just nu går mot svalare och mörkare tider med lite kortare dagar så är det snart vår och sommar igen.

Vad kan nu vara ett bättre sätt att minnas sommaren med än med en sked honung. Så håll till godo med sommar 2014 på burk.

Sommar och hösthonung klar att  lägga på macka eller bara skedas in i munnen.
Sommar och hösthonung klar att lägga på macka eller bara skedas in i munnen.

Ses

Skriv ett inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.