Lagar

Sweriges_Rikes_Lag.djvu

Årsskiften brukar alltid medföra att det kommer nya lagar och så är det säkert även detta år. Men några av de mest underliga lagarna jag sett är:

Att i Storbritannien får gravida kvinnor lov att kissa var som helst, till och med i en polishjälm, om de ber om lov först.

Det är olagligt att ha rustning på sig i Londonparlamentet. Där är det även olagligt att dö. (Om så sker kan man ha rätt att få statsbegravning)

I Schweiz får män inte stå upp och kissa efter klockan 22

I Frankrike är det olagligt att döpa grisar till Napoleon

I Danmark är det förbjudet att starta en bil om det ligger någon under den.

I Sverige har det sedan mitten av 1800-talet varit lag på att två nya ekar måste planteras för varje ekträd som fälls. Det finns fortfarande en lag som säger hur många ekollon du får plocka: inte fler än vad som ryms i en vante.

Dessa lagar är ett axplock från många ute på nätet, om riktigheten kan jag bara säga att de förekommer på ett flertal olika sidor på webben. Både svenska och utländska.

Men det är kul att läsa om idiotiska förordningar runt om i världen, även här i Sverige. Men att få fram svenska lagar som platsar just här var lite svårare.

Jo, är det inte så att pessimisten klagar över blåsten. Optimisten räknar med att vinden ska vända. Realisten justerar seglen.

Ses.

Ett svar till “Lagar”

Skriv ett inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.