No Title

Ett nytt inlägg, stod det på den länk som jag precis klickade på.
Inlägg, det får mig att tänka på att när man var liten så skulle fötter alltid kollas i skolan.
Det var viktigt att ha rätt så kallad fotinställning. Alla fötter skulle vara inriktade åt samma håll. Plattfot, snedfot, uppfot eller neraktifot god togs inte på den tiden.
Alla skulle vara lika välvda under hålfoten som valvet på Norrbro, bron som går över strömmen i Stockholm.

Där fick man sitta å plocka upp snören med tårna, int fasiken funkade det. Jo, kanske i bland, men det var på sommaren när man sprungit omkring ute utan skor å strumpor. Då fick man ju nästan orangutang-rörelse på tårna.

Men för att åter gå till valvet, alla som inte hade ett valv som gjorde att man gick på häl å tå, fick såna däringa ”hålfotsinlägg”. En grej av stål å läder. Inte hade man de däringa i dojjerna inte, nä de låg kvar under sängen för all framtid.

Men vadå, det var ju en sagolik tur att man inte använde stålsulorna. För när det var dags för mönstring, så var det just denna orsak som räddade en från bli infanteristolat. Där gick det inte att vara lite plattfot inte. Men man tackar för det, det blev mc-ordinans i stället. Där var det ju bra att vara lite plattfot, man slapp ju skidorna på bågen det var ju bara att sätta ned fötterna å kana.

Jo så kanske det var, jag minns nog inte säkert, men jag var i alla fall me då det begav sig.

Jo, Den som vill läsa i framtiden bör bläddra i det förflutna. Eller?

Ses.

2 svar till “No Title”

Skriv ett inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.