No Title

Vart tog vårsolen vägen? Det regnar igen, men man får väll vara tacksam att man inte behöver ta ner nederbörden själv. Den ska ju i alla fall ner.

Såg att det ska bli fint väder mot veckoslutet. Fint väder? För vem då? Man säger ju typ att äntligen så blir det varmt och soligt, vad skönt. En meteorologisk prognos med löfte om sol och värme i flera veckor tas emot med jubel från många håll. Men tänk på växterna och djuren, tänk på alla de som inte mår väl i värmen. Så min fundering var, vad är fint väder?
Nä nu lämnar jag skurandet för denna gång.

Har fått hem bilen för några dagar sedan, håller tummarna varje gång jag sätter nyckeln i tändningslåset och drar på starten. Jodå det funkade denna gång åsså. Men så i kväll hade jag riktigt brådis och startar bilen för att åka iväg, vad händer? Jo en lampa som inte ska lysa eller blinka, satte i gång med ett frenetiskt intensivt blinkade. Precis som om caretan sa: Nä du gubbe lilla, nu ska jag strula lite. Bara för att jag vill detta just nu.
Så det var bara att ta fram med instruktionsboken och kolla vad den där ilsket blinkande lampan betydde. OJ, attans nu det blev dramatiskt helt plötsligen. Om denna lampa blinkar eller dylikt ska motorn omedelbart stängas av.
Fasiken, tänkte jag, nu är det nån sabla vajsing i omloppet igen. Läste att den skulle varna för lågt blodtryck i rören eller nått åt det hållet. Upp med motorhuven och in med huvudet bland kablar och rör. Nä, jag såg inget. Jo, det är ju klart att jag såg en hel del, men inget som jag tyckte var onormalt. Så igen med huven och ut på vägen. Jaha det fungerade utmärkt, motorn lät som den skulle och bromsarna tog och koppling var helt normal, trotts den ilsket röda blinkande lampa på instrumentpanelen. Får väll konsultera de som så att säga kan den här biten bättre an vad jag kan, för att vara på den säkra sidan.

Jo, det var ju premiärgrillning i grillhuset i helgen. En efterlängtad begivenhet. NU ÄR DET VÅR.

Grillvattnet är en del av grillningens säkerhetsföreskrifter

Håller på att lägga om hemsidan, det behövs lite städning bland filerna ibland. Det var ett jobb som jag trodde skulle ta en eller max ett par veckor. Men det tar längre tid. Jag hinner inte med så mycket som förut. Hann inte ens med städningen sist, måste nog bero på att den däringa bilen tar lite tid. Det är rätt gött att ta en tur till nåe utan att planera så där som man var tvungen tidigare. Det är gött me två fyrhjulingar. (När de fungerar)

Har ni tänkt på att varje verktyg som man tappar medan man mekar med bilen alltid rullar in under bilen, ända till den exakta geografiska mittpunkten under fordonet.
Ses

Skriv ett inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.