No Title

???????
?
?????

Telefon, vad är det? Jo, en apparat som patenterades i dag för 135 år sedan. Men inte är det Alexander Graham Bells telefon som vi använder i dag.

Tänk, till och med jag minns att det i hallen satt en konstig apparat som hade en utåtstående talrör, samt en lur som hängde i en klyka på sidan av träplattan.

Skapare Holger.Ellgaard

????? ? ??????????

 Sedan kom dendär mojängen som skulle stå på bordet. Alltid placerad i centrum i hallen. Så kom då den telefon som tillverkades  från 1947 fram till 1962. Så den första modellen av den så kallade ”bakelittelefonen” och jag är verkligen årskompisar.
Men inte är det så mycket mer än tanken i systemet som är lika dant i dag. Vi sänder talet i trådar, om vi har fast telefoni. Annars så går det lika bra utan kopparsnören, bara man har ett mobilabonnemang och en mobiltelefon.
Jag minns den där stora tunga saken som man skulle släpa på när man var ute på nåe kul. Kameraväska å den apparaten vägde en hel del tillsammans. Men oftast fick den sitta kvar i bilen.
Tacka vet jag dagens små apparater, ja små kanske är att ta i. Trenden verkar att vända sig nu till ett större format på petmojarna. Det ska ju vara apparater med data och kamera dessutom ska gå att ringa på dessa ”telefoner”. Nä, jag nöjer mig med en liten apparat som i första hand är avsedd för telefonering.
Att det sedan går att ta en bild av tvivelaktig kvalitet, kan ju vara en liten bonus.
Men det är i alla fall en telefon.
Så var det sotardags igen. Tänk va tiden går för en liten braskamin. En liten skvätt sot lyckades den i alla fall pusta ut.
???
Sotare jobbar väll svart???

?Nu blir det inte förrän kanske ända in i 2012 talet som pipan viskas. Sotare föresten, det är ju strömming som steks utan panad i smör i het panna.

Kom ihåg att som tonåring, befinner du dig i det sista stadium av ditt liv, då du fortfarande blir glad att få höra att det är dig, det är telefon till.

Ses

Skriv ett inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.