No Title

Vad fort tiden kan gå, det är så man nästan inte hinner med. Jorden tycks snurra fortare och fortare. Stoppa Världen! – jag vill kliva av, utbrister ju clownen Lilleman som rusar fram genom livets cirkus på jakt efter pengar, kärlek, och framgång. Detta gör han i musikalen som skapades av Leslie Bricusse och Anthony Newley 1961. Och jag håller med, tänk att kunna kliva av plattformen för en stund och se allt och alla rusa fram genom grottekvarnen. Men tyvärr så låter det sig inte göras. Inte ens Sheldon Lee Cooper och Leonard Leakey Hofstadter med ett samlat IQ på 360 i big bang theory har lyckats lösa tidsresan. Så vi får nog vänta länge än på den semesteresan.

The big bang theory

För inte så länge sedan, jo kanske är det det ändå om det rör sig om 622 år, då stod ett slag här i Åsle. Åsle är en byggd i Västergötland, och just här finns det bevarat så kallade backstugor. Dessa beboddes så sent som in på 1940talet.

Men slaget då? Jo, det utkämpades mellan Albrekt av Mecklenburgs och Margareta Valdemarsdotters trupper 24 februari 1389. Hur det gick? Margareta tog hem vinsten den gången. Av slaget finns inte något kvar att se, men backstugebyn är sevärd och väl värd ett besök.

Jag tror att brådskan är den största anledningen till att man inte hinner det man tänkt.

Ses.

Skriv ett inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.