No Title

Vet ni vem Gustav Lövås var? Han hette egentligen Karl Gustaf Andersson och föddes den 28 december 1894 i Floda, Södermanlands län. Alla som sett någon av Åsa-nissefilmerna känner nog igen honom som handlare Sjökvist. Han medverkade i 18 Åsa-Nisse-filmer mellan 1949 -1968.

Han gick ur tiden i november 1968 samma år som filmerna ”Åsa-Nisse och den stora kalabaliken” och ”Pappa varför är du arg – du gjorde likadant själv när du var ung”, hade premiär. Gustav Lövås gestaltade som vanligt ”Sjökvist” i Åsa-nissefilmen, men i den andra filmen agerade han som bokhandlare Från Trosa. Det blev de sista filmerna som han medverkade i.

Föresten så är det en ny Åsanissefilm på gång. I denna film spelar Kjell Bergqvist rollen som Åsa-Nisse, ska bli intressant att se hur man lyckats med att föra John Elfströms rolltolkning vidare, eller om vi får se en helt ny Åsa-Nisse träda fram i Knohult. Filmen ska ha premiär nu på nyåret.

Så är det bara tre ynka dagar kvar på året. Ett år som innehållit ungefär lika mycket av dramatik och händelser av som det brukar hända under årets 365 dagar. Det ser i alla fall ut att inte bli en allt för kylig nyårsnatt, kanske bara runt -10 grader och förhoppningsvis en stjärnklar natt.

Grattis Westminster Abbey till de 945 åren.

Det var föresten just den 28 december 1065 som kyrkan Westminster Abbey i London invigdes.

Såg följande skylt i resebyråns fönster: Gör som sommaren. Tillbringa vintern på Kanarieöarna.

Ses

Skriv ett inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.