No Title

Förkylningstider är nog lika med höstväder. Regn och kyla samt lite blåst och vips så går halva befolkningen omkring och nyser. Vet du att du genom en nysning kan sprida dina kära bakterier upp till ett par meter, utgångshastigheten på de små partiklarna kommer upp i ca 167km/tim när de lämnar din näsa och mun.

Här var det fritt utfall

Snacka om dragracing. Nysning och hostning är föresten kroppens sätt att blåsa rent i rören.

När man nyser så brukar ett vanligt uttryck från grannen vara ”Prosit” det är latin och betyder ”Må det gagna”. I England säger man: God bless you! Fransoserna säger: Santé! Som betyder hälsa. I turkiet låter det: çok ya?a, och det betyder ”Lev länge. Måste ha med Island åsså: Guð hjálpi þér, som betyder ”Må gud hjälpe dig”.

Så nysningen ger många kära kommentarer runt om i världen. Men vad kan man göra åt det här eländet med rinnande näsa och hostiga nätter? Tja inte så himla mycket, men det finns ett otal olika huskurer, exempelvis att äta mycket C-vitamin, vitlök eller sleva i sig kycklingsoppa. 

Många huskurer innehåller alkohol, det finns absolut inga belägg för att det ska hjälpa, men under alla förhållande så kanske det blir lite roligare. Att ligga nedbäddad i slafen några dagar så kanske halsen kan lenas med lite Leopold Gourmel Quintessence eller varför inte Ballantine´s 30 Years, dessa intas varannan matsked under en viss obestämbar tid. Men som sagt, det hjälper nog inte, men det blir lite roligare. Betänk dock att med mitt förslag så kostar en matsked av dessa destillater ca 60:-. Nä det får nog bli en varm soppa i alla fall. Bara den inte innehåller frikadeller.

Vad passar här då, jo en liten reflexion:
Den medicinska forskningen har gjort så enorma framsteg, att det praktiskt taget inte finns någon frisk människa längre.
Ses.

Ett svar till “No Title”

Skriv ett inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.