Prylar gömmer sig

I veckan så plockade jag fram stortuben då det börjar bli lite fågelliv i buskarna. Jag måste ha stativet till detta när jag plåtar, (lite darrhänt) i annat fall behövs det en kompensation av snabb slutartid.

Å den sker ju på bekostnad av bländaren. Snabb slutartid fodrar stor bländare eller högt iso.

Inget lockande då det i ena fallet kommer att saknas djupskärpa eller i det andra fallet en grynig bild. Inget bra alternativ vid pippifoto, tycker jag.
Nå väl, enbensstativet låg på sin plats i bilen, men trebensstativet var som bortblåst. Vartenda skåp, låda, samtliga garderober och utrymmen rotades igenom av både mej och Irene. Men tji fasiken, den var försvunnen. Jag hittade fodralet efter någon timma, men det var tomt. Där gick hela förmiddagen åt till eftersök av ett trebensstativ. På eftermiddagen så tog jag en runda till kontoret.

Av en ren slump tittade jag bakom datorskärmen till den gamla datorn, och se på tusan om den inte låg där. Kufiskt att prylar kan hitta de konstigaste gömställen ibland. Hur den blivit placerad där vette hånken.

Ett par bilder kom in på fågelsidorna. Saknade faktiskt bland annat Gråsparv och Gräsand. Visst, det saknas flera arter och förhoppningsvis så ska jag kunna fylla på med lite nyheter framöver. Funderar på att lägga upp en sida som ska heta ”Växthuset växer”. Där kommer lite bilder och text från byggandet av det planerade driveriet. Får se hur det blir.

Jo, “Vad är kossors största hobby.”
“Muuuusik”

Ses.

Skriv ett inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.