Schnauzertrick

Tänk va tiden går fort, det är redan i början av mars.

Ricco har fått jobbat lite med nya uppgifter. Rallytävlingarna ligger ju nere så Schnauzerringen kom med några nya inviter till aktiviteter.
Det var Schnauzertrick nivå ett med 30 alternativa uppgifter, samt nivå två med 29 uppgifter. Av dessa skulle man välja 15 respektive 12 moment att utföra.
Klart att vi tog upp den kastade handsken och satte omgående i gång med att välja ut och träna 15 olika moment.

Jag trodde att man skulle ha en stol till att sitta på, men det anser inte matte.

Trots snålblåst och kyla den 3 januari så kommenderade Irene Ricco under tiden som jag filmade. Det gällde att ha maximerad skakningsdämpning på kameran så att inte regissörens frusna lekamen skulle orsaka allt för mycket darr i bilderna.

Men vi fixade alla våra utvalda moment för nivå ett, trots nordanvindens isande blåst.
Alla moment sattes sedan samman i en liten filmsnutt som skulle godkännas av ansvariga på ringen.
Det blev klartecken och vi (Ricco) fick sin rosett å diplom.

Tiden gick och i februari kom erbjudandet om nivå 2. Nu var vi ju redan taggade så det var bara att plocka 12 moment och sätta i gång med träningen.

Ricco hoppar över ett ben.

Ricco är en härlig hund, han jobbar med en otrolig glädje. Det är samma stuk på honom nu som när han var runt året när det gäller avsluten av en arbetsuppgift. Han är verkligen härlig. Jo, matte får så klart en stjärna i kanten för sitt jobb, men hon hoppar inte riktigt lika mycket som Ricco gör. (Men det skulle göra sig bra på film)

Det blev många härliga situationer denna dag. Varför inte ta en sovpaus på kudden?

När jag filmade ettan så blev kameran lite frusen å gjorde några extra justeringar som inte var beordrade. Resultat blev nu att filmningen blev lite överexponerad. Det var bara att ta om allt en gång till. Resultatet blev så där. Men även regissören behöver kanske lite uppfriskning av minnet, det är ju ett tag sedan vi var aktiva.
Men i alla fall så blev det en liten kortfilm om Ricco och mattes genomförande av momenten i nivå två.

Matte har sina idéer, nu ska jag stå i en liten låda.

Filmen klipptes och sändes in för granskning. Det blev några nagelbitande timmar innan beskedet kom. ”Ok ni är godkända”

Jaha, det var bara att gå plankan.

Härligt, för mej så var det verkligen kul att få göra dessa filmsnuttar med momenten och fixa till en någorlunda presentation. Matte trivdes verkligen med att få komma igång med något som likande rally. Men jag är övertygad om att den som hade det roligast var Ricco.

Jag ska hålla matte på armen och ta mej framåt.

Vad som nu väntar bakom knuten vet vi inte. Allt beror på när vi får våra vaccinationer utförda. Ser tyvärr ut att dröja en hel del till.

Filmerna från tricken finns på indecernos.se

Men vi synes säkert framöver både här och där.
Ses.
Ps. Bilderna är skärmdumpar från filmerna. Ds

Skriv ett inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.