Marks

Så var då dags för en tävlingshelg. Länge sedan senast. På fredagseftermiddagen så ställde vi upp husvagnen på Marks bk. Det var nu ett antal månader sedan vi senast var ute och tävlade. Och visst kändes det ringrostigt så här i början. Ricco gör helt perfekt ifrån sig på träningen, men det är något helt annat på en tävling. Och det är ju länge sedan senast.

På lördagsmorgonen så var vi igång tidigt, redan vid halv åtta. Men något var fel. Klockan närmade sig åtta och allt var helt öde. Vi tittade på varan och funderade på vad som var fel. Var vi på rätt klubb? Eller vad? Kollade att allt stämde, jodå vi ska vara här. Men, så såg vi att det inte är lördag som är tävlingsdag utan söndag. Vi visste ju sedan tidigare att det var på söndagen, men det hade totalt fallit ur minnet.

Det blev ett gott skratt och en fika i stället för att anmäla sig för tävling. Det blev en riktigt skön lördag med en tur in till Kinna och lite extra gott på grillen med behövliga tillbehör.

En ny dag tog sin början. Nu var det rätt dag. Ricco hade startnummer 24, sålunda sist i båda omgångarna. Det blev en låååång väntan tills det var dags för premiären. Tyvärr så hade han haft fullt upp att kolla in vad som hände runt omkring under allt för lång tid innan det var dags. Koncentrationen var nästan på noll när Ricco gick in på plan. Och tyvärr så blev han inte bättre under tiden. Ett av de absolut sämsta resultat han någonsin presterat.

Det är nu nästan ett år sedan vi tävlade ute i det fria och då får man ha förståelse för spänningen för honom. Efter miserabel tur som gav futtiga 53p så fick han vila i bilen fram till nästa omgång.

Det var en annan hund som gick in på planen denna gång. Kanske inte helt perfekt men nära på. Han var lite slö och ouppmärksam efter förmidagens upplevelser runt omkring och på planen, men han och matte lyckades trotts detta plocka ihop 81 välförtjänta poäng.

En nöjd matte och Ricco.

Så med facit i hand så får man nog säga att han och matte skötte sig rätt bra med tanke på att han/vi inte tävlat ute på ca ett år. Nu är det Ulricehamn som står på tur. Ska bli riktigt spännande att se hur det kommer att gå.

Skriv ett inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.