Lite päls å fjäder

Nu märks det på fåglarna att det går mot vår. Fågelbordets flygande gäster konsumerar solrosfrön och talgbollar i rasande fart. Irene har fullt upp med att serva småfåglarna. Mat fylls på i stort sett varje dag. Undrar om vi inte utfodrar samtliga småfåglar i Bredaryd.

Passade på att ta några bilder från matstället utanför köksfönstret.
Lite retligt att det inte blir bättre bilder, men bilden måste beskäras och med ett tvåhundraobjektiv så finns det begränsningar. Sitter och funderar på att det vore ju kanon att ha ett 150-600 till djurbilderna. 80-200 och 24-70 är två underbara objektiv till ”normal” foto men räcker inte riktigt för det som jag önskar. Får nog fundera lite till i alla fall. Men visst vore ett Sigma 150-600/5-6,3 DG OS HSM Sports, något fullständigt enastående.
Men nu åter till verkligheten, några bilder på två och fyrbeningar blev det i alla fall.

En blåmes kollar läget innan den hämtar något gott från serveringen
Undrar om man hinner ta ett par korn innan något odjur flyger in. Det här är en Rex som kommit lös och utfodrar sig alldeles själv
Pilfink som öppnar ett solrosfrö
En blåmes i kvällssolen

Just som allt var klart på sidan så ropade Irene att det satt en liten mus under fågelbordet. Snabbt fram med kameran och trots att det var kväller och skumt ute så lyckades det bli en bild i alla fall.

Mums sa musen och mumsade i sig av den utspillda maten.

Jo, det är faktiskt så att arbete fascinerar mig mycket. Jag kan stå i timmar och se på när andra arbetar.

Ses.

Skriv ett inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.