En resa i tiden

 

Tänk vad tiden går fort när man är ledig. Tre veckor med siktet mot norr är över för denna gång. Det var en härlig och stundtals rätt så händelserik och rolig tur denna gång, men det brukar bli så när vi är ute på drift.

ljugarbank

Det dråpligaste var nog när jag och granne Trevlig stod och pratade samt skrattade utanför granne Trevligs husvagn vid 16 tiden på en camping någon stans i Gävleborgs län, samtalet hade pågått si sådär en 30-40 min. Helt plötsligt smäller det till av full kraft i granne Osympatiska husvagnsvägg, det lät som om ett bösseskott. Granne Osympatisk som var inne i sin husvagn dängde näven i väggen av full kraft. Den smällen hördes nog över hela campingen och näven bör säkerligen ha satt ett bestående avtryck i väggen.

Men varför nu i jösse namn kom sig detta vredesutbrott? Svaret på det kom efter en liten stund då granne Osympatiska kvinnliga part sticker ut huvudet på husvagnen och skriker åt oss att ”Är det meningen att man skall behöva skruva upp ljudet på tv:n för att kunna höra på nyheterna, ni för ett sådant oväsen här utanför att man inte kan höra tv:n”? Ni får ge er i väg ner till toaletterna och fortsätta att prata.

Ops, vad var nu detta för vredesanfall? Vi såg nog ut som levande frågetecken. Samtalet som vi och granne Trevlig hade hängett oss åt, hade förts i normal samtalston dock med en del glada skratt inblandat, inget av detta skedde speciellt högljutt.

Men förmodligen så berodde granne Osympatisk exceptionellt dåliga humör på att han upptäckte att vi stod med lina och hundgaller ca 30-40 cm in på andra sidan elstolpen. Man måste veta att denna camping består av en kulle och för att vi nu skulle kunna stå någorlunda plant med de medel som var till buds så var det inget annat att välja på.

Förutom detta mycket ondsinta tilltag av oss så var han nu även topp tunnor rasande på granne Trevligs placering av sin husvagn. Men även där var det absolut inget att leva rövare över för en natts vila. Men under alla förhållanden så var vi och granne Trevlig, en mycket mycket irriterande upplevelse för vår käre granne Osympatisk. Något som vi båda helhjärtat bjuder på. Det måste nog kosta på att hålla ett oavbrutet ilsket humör uppe på topp var eviga dag, när solen lyser å det är varmt och skönt och dessutom när man är omgärdad av många trevliga campinggäster.

grannsamverkan_DSC6905

Vad som ytterligare utspelades på arenan får nog tills vidare stanna i kvar i minnet som en mycket ovanligt och annorlunda erfarenhet på en camping. Får sannerligen tacka granne Osympatisk för många glada och komiska minnen som vi delar med granne Trevlig och andra trevliga campinggäster.

För att återgå till ledigheten så åkte vi efter Ransäter den långa sträckan av ett par km till campingen. Där ifrån tog vi några geocachingrundor i nejden.

Under en cachingtur runt Dellensjöarna så råkade vi på en liten valp som kommit på avvägar. När vi kollade runt om med folk så visste inte någon något. Där emot så hade man sett valpen men inte agerat. Det var bara att ta med valpen i bilen och eventuellt om nu vi inte hittade någon, ta och åka in till polisen med den. Lämna kvar den var otänkbart. Men vid sista stället som var en liten gård, fick vi tag på dagismatte. Blir lite fb när man hör att man struntar i att valpen försvunnit. Det är ofattbart att inte leta efter den, hur lätt hade det inte varit för någon oärlig att ta den med sig, eller att den råkat ut för en olycka. Kan bara säga, skäms.

valp_DSC6848
Var är min husse och matte????
pinne_RAW1558
En rast utmed Dellensjöarnas långa sandstränder

Nu var det läge att dra till Krokom och campingen där för några dagars aktiviteter. Checkade in och planerade att som sagt ligga några dagar. Husvagnen placerades på en bra plats och allt fixades så som soltak insyningsskydd mm. Då reagerade vi på avgiften. Det stod 150:-/dygn ink el på webben men här på platsen stod det 225:-. Nä, detta var inte ok, tog en runda till servicehuset och kollade lite. Här blev det stopp. Dåligt är ett allt för snällt ord.

husv_RAW1479

Tillbaka till vagnen bestämde vi att bara bli över natten. Sålunda så var det bara att packa ihop allt det som vi för en timme sedan satt upp. På morgonen så skulle vi betala och åka.

När vi kom in i receptionen så kunde jag inte låta bli att påpeka det felaktiga i reklamen på hemsidan. Stackars de som jobbade där, vi fick veta att detta var standard med klagomål denna sommar. Ägaren struntade i att fixa sin hemsida. Så det blev de ungdomar som var innanför disken som fick ta skiten. ”Detta har upprepats hela sommaren”, sa killen bakom disken, ”vi får inte rätta till sidan på webben” sa han och såg verkligen ledsen ut.. Den som checkade ut oss på morgonen ska ha all heder, utan hans agerande så skulle i alla fall vi fortfarande haft ett mycket negativt intryck av campingen.

Vart vi skulle åka här näst, hade vi kommit på under kvällen. Nedanför Brunflo ligger en liten camping som verkade bra. Och det var den verkligen, vilken kontrast till Krokom. Denna var utomordentligt skött, rent och snyggt för att inte nämna priset, 135:-/natt ink el. Tack Ångsta camping för några sköna dagar.

ror-RAW1524
Det var lättare att lyfta upp röret än att försöka med stege eller liknande för att nå cachen

Nu var det dags för Delsbo camping, ett kapitel som redan avhandlats. Men det var här ifrån som vi bland annat åkte ut till havsbandet för ett par cacher som måste plockas.

raker_DSC6872
Räker å annat smått å gött.
strand_RAW1578
Ute på Kuggörarnas fyrplats

Nu skulle det tyvärr bli lite dåligt väder, så vi tänkte dra oss neråt och hemåt. Att det inte blev nattläger förrän i Askersund var en slump, och detta blev även denna resas längsta dagsetapp, ca 440km. Så efter en natt på Husabergsudde Camping körde vi de resterande milen hem. Det blev ca 2 700 km som ekipaget rullade under dessa dagar med geocachingturerna inräknat.

Nu hade vi ett par dagar att komma i gång på inför några veckor som redan var mer än fullbokade.

Nästa gång, när det nu var går till Skåne och Skäralids camping. Ricco ska ställas både i Höganäs en dag och i Eslöv en dag. Dessutom måste ju några gömmor hittas.

Jo, jag undrar om framtidens bil är helautomatisk. Då kan man ju sitta hemma och ha det trevligt, medan den gör hela utflykten ensam.

Ses.

.Jag håller på att lägga in lite bilder från semestern i foto, 2016,  norr till söder

Skriv ett inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.