Fantasy, science fiction mm

Sanningens svärd eller som serien hette på TV ”Legend of The Seeker”, är en serie fantasyböcker skrivna av Terry Goodkind. Bokserien innefattar totalt 25 böcker, så det är lite att bita i.

del_24 9781352_midlans_tr_8033

Nu är den bokserien äntligen komplett i och med ”Midlands sista strid”  Började läsa sanningens svärd för några år sedan och fastnade direkt. Att plöja igenom denna serie tar en hel del tid, med ett kapitel om kvällen tar det nog omkring så där ett år. Men det går nästan aldrig att sluta efter ett kapitel, det blir lätt tre, fyra eller fem. Gillar du Fantasy så är denna bokserie väl värd ett besök.

Vad mer finns att nämna inom genren, jo helt klart ”Drakens återkomst”. Ytterligare en stor serie på 23 böcker skrivna av Robert Jordan. 2011 fick jag tag i den sista som heter

prologen

farornas-vag-1”Begynnelsen” och som egentligen handlar om starten på serien men den kom ut 2004, två år efter att ”Fällan” som är den sista boken i serien, och den kom ut 2006.

Det är 23 böcker som verkligen fångar en när man väl börjat att läsa/lyssna, rekommenderas.

Tyvärr så blir det ingen fortsättning på Drakens återkomst, Robert Jordan gick ur tiden 2007.

Nu måste jag ju absolut nämna David Eddings. I min boksamling finns det nio serier med totalt 28 böcker av honom.

aldursdalrivas

Utan tvekan är han min absoluta favoritförfattare inom fantasy. Sviten ”Belgarath besvärjaren”. med Aldurs dal och Rivas ättling är de två böcker som startar hela sviten och det är just de två som blev min inkörsport till fantasylitteraturen.

Dessutom finns i serien: Drömmarna fyra böcker. Polgara Besvärjerskan tre böcker. Riva’s skrifter en bok. Sagan om Belgarion fem böcker. Sagan om Elenien tre böcker. Sagan om Mallorea fem böcker. Sagan om Tumuli tre böcker och Althalus två böcker.

Kollade lite vad som samlats av just fantasy under åren och blev hart när snopen när jag såg att det ligger ca 330 böcker/ljudböcker skrivna av ett trettiotal författare, otroligt att det blivit så många. Det finns många fler som jag skulle vilja puffa för, men dessa är i mitt tycke bland de bästa inom stilarten .

Visst läser/lyssnar jag även till andra böcker, till exempel Dan Brown han har skrivit ett flertal läsvärda böcker. Conn Iggulden med romartiden som gebit, Ernst Lundberg som bland annat skriver om det forna Sverige och då med bygdeskildring från Bohuslän på 1660-talet. Jo, givetvis så har ju Isaac Asimov en första plats i science fiction världen. Finns det mer? Jo då, men det räcker säkert just nu. Reflxtionen kanske återreflekterar något en annan gång med lite smått å gått från skriftalstrens rike.

Jo, är det inte på det viset att till skillnad från verkligheten är fantasin endast begränsad av vår tankeförmåga, eller?.

Ses.

magi

2 svar till “Fantasy, science fiction mm”

  1. Tänk vilken stor bokhylla som hade behövts om alla dina ljudböcker varit vanliga böcker istället!
    Kram
    PS. Varför går det inte kommentera mammas blogg?

Skriv ett inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.