Lite mer från helgen.

En kul bild från rallylydnaden i Helsingborg

matte_utan_zenna
Hej matte! Du har tappat bort Zenna.                                (bild från banvandringen)

Vi hade äggafrukost denna morgon i Helsingborg och när jag kokade äggen så var det ju bra att ha köksfläkten på. Det drar ju ut lite ånga på så sätt. Äggen var kokta och vi satt vid bordet för att inmundiga den serverade frukosten, men jag hade glömt att stänga fläkten så matte ryckte in och verkställde åtgärden.

Efter detta så skulle disken tagas om hand. MEN det fans ingen el i vagnen. Alla kontrollampor var mörka. Så första åtgärd var en djupdykning in i batterilådan för att kolla säkringar. Nej alla hela, då kan det vara jorden som spökar, sa jag. Men å andra sidan så brukar det bara vara en del av systemet som krånglar i sådana fall. Kollade alla anslutningar till batteri mm mm mm.

Sedan står jag och tittar på elpanelen som sitter ovanför spisen. Något stämde inte och det såg fel ut. Ha ha ha ha, ett gott skratt från båda,  där var ”felet”. Hustrun hade råkat stänga av hela elsystemet av misstag när hon stängde av fläkten. Hustrun ska man inte be om hjälp med saker när det stundar rallylydnad, då kan sådana händelser lätt inträffa.

elpanelen
Strömställaren som blev satt i fel läge och stängde av elen i vagnen
lyse_fan
Lyse och fläktbrytarens placering undertill på fläktkåpan.

Det blev en stunds funderingar innan felet fixades.

Jo. är det inte på det viset att allting jämnar ut sig. När man får mindre hår att kamma, får man mera ansikte att tvätta. Eller?

Ses.

Ett svar till “Lite mer från helgen.”

Skriv ett inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.