Här var det shingel

Nu ligger snart två fjärdedelar av shingeln på plats. Men värmen satte stopp för den sista biten av västertaket. Det är 26 grader i skuggan och det blir en hel del grader mer i solen uppe på taket. Å jag vill nog allt ha hustru min i det skick som hon är. Allt för mycket av sol å hetta på taket gör inte gött.

shingeltak

Grillen får gå på högvarv dessa dagar. Grillade några burgare i går, serverade med stripps, inte helt fel. Baserade på enbart fläskfärs blir dom så där riktigt saftiga och smakfulla. Fett är kanske inte bra, men fett är smakbärare så lite fett får man nog stå ut mä. Allt för den goda smakens skull.

kassler

Dagens grill blir en rotfruktsgratäng samt glaserade kasslerskivor. Toppade med grillad ananas och grön grillad sparris, avrundat med grillade tomatskivor enbart kryddade med citronpeppar. Detta serveras tillsammans med Coleslaw Sallad på grillmasters sätt. Givetvis så gräddar jag till ett par pain riche, vitlök till mig och mörka till Irene. Att dricka till valde jag ett svalt vitt halvtorrt vin. Bör passa förträffligt med kassler och sommarvärme.

Jo, tänk på att aldrig avundas någon hans sken av lycka. Du känner inte till hans hemliga sorger.

Ses.

Ett svar till “Här var det shingel”

Skriv ett inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.