Äggstra nytt

De ä snart påsk å då e det ju efterfrågan på ägg stort. Men våra hönor tänker på framtiden å lägger sig å ruvar. Även hustrun tänker på kommande påskar  fast hon ruvar inte men har köpt en äggkläckningsmaskin. Så här ligger lite inför kommande påskar.

pullklock

 

Men där kan dom ju inte ligga hur länge som helst. Så hustrun formulerade verbalt en önskan om ett eller ett par extra hönshus som nog borde bli klara ganska så omgående.

Jaha, de va bara att ta på snickarbrallorna igen å sätta i gång. De e ju bara ett par veckor kvar, sa hustrun, så du får försöka att sätta till lite energi om det ska bli klart.

Japp, så var det med mitt löfte om att : Nu får det vara färdigbyggt ute för all framtid. ( De ju kul att snickra men det behöver ju inte hustrun veta.) Så här såg det ut för några dagar sedan.

Hönshus

I dag några dagar senare här tak mm blivit klart. Så mina kära små kyllingar, det blir nog klart i tid. De e ”bara” lite golv å innertak å innerväggar kvar att sätta upp nu.

kycklinghuskycklinghus_2Ska bli två mindre hönsgårdar, båda med möjligheter till uppvärmning så att det går att ha höns tidigt på våren. Men attans så kallt de e. Fingrarna vill inte riktigt vad jag vill. Men man får tänka på att det snart är 25grader varmt å regn å åska å dimma å ……….

Jo, jag undrar om nu ett rörigt skrivbord tyder på en rörig hjärna, vad tyder då ett tomt skrivbord på?

Ses.

Ett svar till “Äggstra nytt”

  1. Ha ha ha… den tanken måste jag komma ihåg. Bättre en rörig hjärna eller en tom!

    Oj, vad snabbt det går med bygget!

    Och tack för hjälpen med datorn. Nu kan hela min familj vara social och sitta och glo på var sin dator 😉

    Kram!

Skriv ett inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.