Det är nyårsdagen 2013, men nog ser det mera ut att vara omkring mars månad, när man tittar ut genom det regnstänkta fönstret. Den snö som kom innan jul, har i stort töat bort. Lite av den vita varan som fanns kvar på nordsluttningarna i går har bedrivet en utsiktslös kamp mot regn och plusgrader. Men låt oss nu vända ryggen åt vädergudarna, och i stället se fram emot en skön och angenäm början på 2013
Som en följd av att det i dag är nyårsdagen, så var det naturligtvis nyårsafton i går. Aftonen inbjuder ju till lite kulinariska saltomortaler så det blev till att ta fram kastruller och grytor och sedan gemensamt under kvällen njuta av bordets läckerheter.
Kvällens nyårsmeny bestod av tre läckra rätter som har en lätt tusch från France.
Till förrätt serverades en: Salade de saumon fumé garni de crevettes .
Varmrätten är: Ragoût de filet avec chanterelles jaunes et le poivron vert, detta serveras tillsammans med beurre bouilli riz poli
Till dessert blev det: Tarte aux ananas serverad med crème avec une touche de crème fraîche
Den drickbara rekvisitan bestod av en egen cider samt vitt och/eller rött vin. Allt inmundigas helt efter personligt smak å tycke.
Ja, nu är bloggen för 2012 avslutad, och det första inlägget för 2013 är färdigt.
Därför höjer jag mitt glas och önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År.
Ses under 2013.
Janne.
Gott och smaskigt Nytt År!