No Title

”Hundsjukdomen Brucella canis har för första gången konstaterats i Sverige.” En rubrik jag stutsade till av när jag läste mailet som just kom. Var kommer dessa svåra hundburna sjukdomarna i från?
Ja, vi vet ju att det största problemet är alla smuggelhundar och de svenskar som har sin hund med till utlandet utan att vid ta de nödvändiga åtgärderna för att skydda sin och andras hundar efter sin hemkomst. Statens veterinärmedicinska Anstalt (SVA) har allla de uppgifter åt mig som hundägare som jag behöver när det gäller besök i annat land med hund.. Jag måste dock ge SVA och tullverket en känga angående koll av inresande från finland. Här är det i stort sett bara att åka in utan koll. Det finns inte någon som kan kolla mina papper rörande hundar, detta gäller i alla fall de nordliga infarterna som där saknar personal eller hänvisning. Hur det är söder över kan jag inte uttala mig om.

Va´d e då Brucella canis? Läs på SVA om sjukdomen: Till SVA om Brucella Du kan läsa om det aktuella fallet här: Allvarlig hundsjukdom påträffad i sverige

Man får verkligen hoppas att man lyckas kartlägga det aktuella falet och stoppa vidare spridning

Ses.

Skriv ett inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.