No Title

Detta som just har hänt hade jag aldrig trott skulle kunna ske. JAG, ja just jag, har blivit brädad av det kvinnliga genuset när det gäller starttid för utegrillningen. Hustrun har i dag, ja just i denna dag invigt 2011 års grillsäsong med att grilla entrecoté på kolgrillen utanför grillhuset.

En intet ont anande make, som man ju är, gjorde jag vad hustrun snällt frågade om, vilket var: ”Kan du inte se om det går att elda med de grillkol som vi köpte förra året?” Som en god make checkade jag av vad som fanns hemma i grillagret just nu. Grillkol och tändvätska samt grillvatten var det ingen brist, och godhjärtad som man är tände jag grillen med träkol och inmundigade lite grillvatten.

Hej min make, sa hustrun efter en stund. Jag skulle bli riktigt glad om jag får titta på den där grillen som du just har tänt, den ser ovanligt bra och het ut just nu. Jo men visst, det fick ju hustrun självfallet göra.
Och straxt befann jag mig tittande på hustrun som glatt lade ett par entrecoter på grillgallret.

Vad gör man då i en sådan besvärlig situation? Jo, det var ju bara att retirera in i huset och trösta sig med en av årets grillvatten. Ett grillvatten som för övrigt smakade extremt bra just i dag.
Emellertid så vederkvickade hustrun mig med att komma in med en ljuvlig portion grillat och en superb sallad som tillbehör. Ja, det var ju bara ett sätta tänderna i rätten och svälja den sura förtreten. Allt avslutades sedan med en riktigt god dessert .

Men klart är att denna enda unika avvikelse, enbart bekräftar regeln om att husbonden ensam ansvarar för grillen, både före, under och efter grillsäsongen, och detta är för eonerliga tider.

Just nu sitter jag med resterna från en allt för tidig tänd grill, och en sejdel grillvatten samt funderar över livets orättvisor….. Men vadå, det är ju snart riktig vår och då min kära hustru, kommer du att få synnerligen välgrillad mat på din tallrik. Grillat av maken som vet hur en grill ska eldas, samt grillvatten i rätta portioner till den hårt arbetande och grillande familjefadern.   

I går var vi och tittade på tranorna ute på Hornborgasjön. Ett litet bildkollage följer från besöket

Över tre tusen tranor var på besök denna dag
Kul att ta en bild på de som kollar på tranorna
en toffsvipa får avsluta dagens bildskörd

????? Jo, när det handlar om husligt pedanteri som strykning, storstädning och polerade golv säger jag som Pippi Långstrump: Herregud, det är ju faktiskt världsliga saker.

Ses.

Skriv ett inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.