No Title

Tänk va härligt det är att bara sitta å slappa i väntan på maten. Det är ju Irenes tur att fixa menyn denna vecka. En mår verkligen gött när man blir uppassad som en gäst på operakällarens vippavd. Man känner doften av maten spridas i huset och smaklökarna krullar sig i mun av förväntningar. ??

NEUROtike skapade bilden.Undrar hur krullade smaklökar ser ut

??Nu när för och huvudrätt är serverad å konsumerad sitter man och mår gott i väntan på desserten, vad det blir? Enligt menyn så blir det Hemmagjord apelsinglass med kolasås som har ett stänk av kanel. Ska bli delikat att inmundiga desserten som serveras med ”Grand vin de Rabardeauxpeche”.

 (Ett vin som liknar det vin som i frankrike görs på druvor som Semillon, Sauvignon Blanc samt Muscadelle och som skördas vid optimal mognad, där även en större del har angripits av ädel röta på druvor.)

Druvor med ädelröta.

Vinet är sött och mycket aromatiskt. Passar utmärkt till desserten, (vinet har dessutom blivit lovordat av HS.)
När man ska inmundiga dessa rätter så borde man även vara rätt klädd, med slips osv. Har ju alltid använt slips som man ska, dvs en snygg knut med en längd ner till livremmen. Men men ack vad jag har varit ute å seglat. Slipsen ska i dessa dagar bara nå ned till ca 150mm från livremmen. Sålunda kommer den nu mer att se ut som en liten haklapp. Vad tänker dessa stylister på egentligen. På Wikipedia kan man läsa om slips: Slips är en typ av kravatt, liksom flugan som anses ha samma ursprung. I grunden handlar det om en rosett att hålla ihop kragöppningen med. Den bärs oftast tillsammans med skjorta.

Så är det snart i mitten av februari. Vintern gör sina sista försök att behålla övertaget på vädret, men nog märks vårens antågande där ute i farstun. Det är inte så långt kvar till det där med grill å tändvätska. Gött.

Jag har kommit på att när kvinnan säger att hon är färdigklädd så är det dags för oss män att börja stryka skjortan. På trappan står vi båda sedan samtidigt.

Ses

Skriv ett inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.