No Title

Så går nu även vinbryggaråret 2010 mot sitt slut. Några verkliga favoriter har sett dagens ljus detta år. Nummer ett är nog bordeauxen som tappades i oktober. Ett verkligt fullödigt rött vin med de egenskaper som jag uppskattar hos det röda vinet. Som nummer två kommer nog det vita vinet Cabernet Sauvignon. Ett vin med stor kropp.

Sedan får nog Riojan samt de vita vinerna dela på tredje plats med Riojan i topp. Vermouthen blev inte riktigt som jag ville, samt kanske även moselvinet blev lite så där.
Kvar av i kärlen av årets brygder står det som jag ville skulle bli en Rosé, detta vin kommer garanterat att bli en höjdare till sommaren, ska tappas på butelj om ett par veckor. Dessutom så står en Chablis och klarnar, även den kommer att bli en etta.

Sedan är det nu bara äpple kvar, klarningen är snart klar och därefter går det att avgöra hur detta försök med äpplejo kommer att bli. Det finns redan nu en doft av sommar. Men jag måste ge det en eller ett par månader till innan jag vågar säga hur den artar sig.

Bordeaux

  Glöggen blev som jag hoppats, ett mörkt kraftigt vin med utpräglad kryddsmak, det som är kvar kommer att få ligga till nästa jul. Då tror jag att den kommer att bli just så som glögg ska vara.

I dag för 119 år sedan så tog Tomas Edison patent på radion. Då var det nog inte dygnetruntsändningar i lådan. Mycket har hänt på radiofronten under dessa 119 år.

Tomas Edison

1957 den 29 december är en stor dag i Sverige, och speciellt just då i Västergötland. Det var då som Harald och Karin Andersson på Lilla Torpa fick en dotter som sedermera skulle bli fru Pettersson.
((Vilken tur att jag missade årtalet åt rätt håll, ska ju va -53))

Matte och Zenna ute i natten

En diplomat är en man som alltid kommer ihåg kvinnans födelsedag men aldrig kommer ihåg hennes ålder.

Ses

Skriv ett inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.