Nyss så plockade jag upp ett kok av Amandine från potatislandet, så nu det blev silla å potatis te middag i dag.
Amandine är en riktigt delikatess inom det här med potatis. Denna sort har jag satt för andra året och jag är verkligen nöjd med den. Amandine är en potatissort framtagen i Bretagne i Frankrike under tidigt 1990-tal och odlas i dag relativt mycket här i Sverige. Amandine har karaktär av primörpotatis året runt och passar utmärkt till många rätter
Den är lika god som färskpotatis som en potatis för läckergommar till långt fram på våren. Den kyllagras för att kunna säljas senare under hela året och behåller på så vis sin höga kvalitet. Så har du en liten bit i trädgården, eller några hinkar, då är Amandine en potatis som du bara måste prova. Färdig te midsommar eller som en tidig vinterpotatis. Den är ändå lika god.
Semesterresan blev lite förändrad denna gång. Sådant kan i ibland hända. Kanske kommer taket nu upp på grillhuset? Vi får väl se vad som sker.
Jo, det är ju rätt så dyrt att leva, men i det priset ingår en resa runt solen varje år. Eller?
Ses.
Ser smaskiga ut 🙂
Japp de e ju nåe alldeles X:tra mä egna potäter.