I grilleriets väntande tider

Den har lämnat tretti.se. Så nu är det bara att hoppas att ”Bluegaz” håller för några grillar till. Än så länge håller lagningarna (nästan) som jag gjorde tidigare. Tre års intesiv grillning var vad den klarade. Till Landman går det i alla fall lätt att få tag på reservdelar.

Ska skaffa en Dancing chicken till den nya grillen. har funderat länge på den dansen. Vad det är? Tja kolla på bilden så kanske det klarnar.

pic_0807005_2
Fyrverkeripryl???????

 

Jaha och vad mera? detta ser ju ut som en rest från någon bengalisk eld eller liknande. Nja det kan man kanske tycka men de e grunden för Dancing chicken.

chickenfoot2
Nja de va nog inte det jag menade med kycklingdansen

Vad som avses med  hur chicken ska sitta ser du på nästa bild, så klättra ner lite te så hittar du en riktig Dancing chicken. och varför inte kolla på denna länk: http://www.hittarecept.se/s/dancing-chicken.html eller här där man använder vad som finns för dansen:  http://blogg.alltommat.se/lisaleverkustliv/2010/04/30/fira-in-varen-med-dancing-chicken/

pic_0807005
 Dancing chicken

Fyll röret med smaker så som ex, kryddor, öl, vin, honung, örter eller vad som man tycker. Sätt in Dancing chicken i grillen och vänta tills den har fått en temp på 80-85 grader. Grillas i svag värme. krydda å glazza  Ät å njut.

Kanske det blir en av de första proven i grillen. Ska även pröva att lägga en alplanka (inte alpacka) i vatten några timmar för att sedan grilla lax på planken. Ska vara en höjdare.

Nä nu så verkar min karreskiva färdiga, får väll nöja mej mä denna tills vidare. Den som vänta på nåe gott………

Jo det sägs ju att det är aldrig försent att bättra sig, därför väntar jag nog ett tag till. Eller?

Ses.

 

4 svar till “I grilleriets väntande tider”

  1. Wille har en kompis vars pappa öppnar en öl, trär på en kyckling och in i ugnen. säkert lite marinad och kryddor på utsidan. spännande… kram

    • Ja, jag har sett det på tv för ett tag sedan. Kan säkert bli gött. Ska prova sedan. Lite synd på ölen….

Skriv ett inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.